2011-05-01

Sköna maj välkommen...

Maj välkomnas med ett par ynka plusgrader och snålblåst. Vad hände med det "fantastiska sommarvädret" som SMHI utlovade lagom till Valborg och första maj??

Gårdagen började dock lovande med strålande sol som värmde på de bara benen. Tillbringade förmiddagen i lekparken med barnen och det såg verkligen ut som om det skulle bli verklighet av SMHI:s prognoser. Tji fick vi dock för solen gick i moln och bestämde sig för att inte visa sig mer utan det började blåsa och småregna och temperaturen sjönk stadigt frampå eftermiddagen.

Funderade ett tag på att muta barnen med något för att slippa Valborgsfirandet men insåg att det var lönlöst så strax före åtta traskade vi ner mot Harnäsgården där det traditionsenliga Valborgsmässofirandet skulle gå av stapeln. Det var fint men som väntat väldigt kallt trots lager med kläder! En liten kör sjöng att vintern rasat ut och sedan fick Samuel i egenskap av scout vara med och tända jättebrasan! Sedan höll mamman på att frysa fast så barnen fick varsin korv med bröd och en festis innan vi traskade hemåt igen. Fy bubblan vilket s.k. vårväder!


Valborg 2011


Väl hemma igen satte jag på en dvd som Nicklas hemfört från Kina: The King´s Speech med Colin Firth i huvudrollen. Vilken fantastisk film!! Jag har tokgillat Colin Firth sedan jag såg Stolthet och Fördom första gången men i  den här filmen var han fullkomligt lysande. Vilken skådis! Kan rekommendera denna varmt -jag satt och hade gåshud sista kvarten för att den var så bra. Underbar!

1 kommentar:

Knaada sa...

Tack för din snälla kommentar idag, det glädjer mig! :)

Och ett stort grattis till stora stora tjejen i efterskott!

Här snöade det idag, nu håller vi tummarna för att det vänder och går åt rätt håll igen!