2011-04-08

Vaccinationsfredag och utflykt till Falun!


Annie i väntrummet,
omedveten om vad som komma skall...
Usch jag, skönt att det är över! Dagen började klockan fem imorse då Isaac stod vid min säng och grät över att hans pyjamas var blöt... Jo, mycket riktigt hade han kissat på sig. Upp och byta och slänga pyjamas och sängkläder i tvätten och bädda ner ungen bredvid mig för ytterligare ett par timmars sömn. Efter frukost satte jag Emla-plåstret på hans arm och nio var vi på plats på barnkliniken på lasarettet här i Ludvika. När sköterskan kom tog Isaac av sig tröjan med en gång och visade plåstret och var så kaxig! Det gick dock över när vi väl satt inne i undersökningsrummet och han fick syn på sprutan. Då började han yla i högan sky: "Jag viiiiill inte haaaa nåååån spruuuta" kryddat med samma vokabulär som förra gången, d.v.s "baaaaajs!!!!". Då helt plötsligt fick han sprutan och blev tvärstyst när han upptäckte att han inte kände något (pga bedövningsplåstret). Med andra ord gick det ganska bra och vi var snabbt klara för avfärd mot Falun där de andra barnen skulle få sina sprutor.

Även det gick bra även om Annie grät lite alldeles innan och precis när de stack henne men det gick snabbt över. Efteråt skulle vi äta på Max hade Isaac bestämt. Vi stannade således på Max i Falun men väl inne där började Isaac yla om att han faktiskt hade menat Max i Borlänge! Det hjälpte inte hur mycket både Samuel och jag försökte förklara att de har samma mat - han skulle absolut inte äta där ändå! Då bestämde mamman att då äter vi på Åhléns och kors i taket, ingen protesterade! På Åhléns i Falun har de riktigt god vegetarisk buffé (till mamman) samt pannkaka åt barnen och när Isaac väl slutat yla (för tredje gången samma dag) om att det var för lite sylt så var alla nöjda och glada.

På väg tillbaka till bilen gick vi in på Myrorna (var annars?) och mamman fyndade en vårmössa och en P.O.P-klänning till Annie. Den lilla damen ifråga spanade även in en grisrosa handväska i tyg som hon sedan vägrade släppa ifrån sig så även den fick följa med hem. Vaddå könsroller? Klart tjejen ska ha en rosa handväska!

Väl hemma igen ägnades eftermiddagen åt att städa - toa, kök, hall, arbets/barnrum och sovrum. Barnens rum tänkte jag ta imorgon. Har även vattnat och tvättat kissiga lakan så en del har man fått uträttat iallafall. Nu ska vi se Talang och äta chips på barnens begäran.

Annie gillar sin handväska,
den har fått följa med runt i huset
hela eftermiddagen!


1 kommentar:

Becky sa...

Stackars mosters pojke - han har haft en svår dag!! Och KLART han kissade på sig. Han har ju haft nerverna utanpå hur länge som helst inför sprutan!!