Idag har jag storhandlat! Alltså verkligen storhandlat för att det ska räcka i nästan två veckor när maken är i Kina. Igår hade jag inte handlat än och hade således ingen aning om vad jag skulle slänga ihop till middagen, eller vad som fanns hemma eller inte. Gjorde således en djupdykning i frysboxen när jag kom hem från jobbet och fick syn på ett paket viltskav längst ner under en vörtbrödlimpa från förra julen. Letade därefter fram ett oprövat recept på viltskavspanna i en kokbok, modell äldre. Läste igenom receptet som innehöll bl.a trattkantareller, grädde, enbär, svartvinbärsgele, färsk timjan och lingonsylt och insåg, inte utan viss förvåning, att jag FAKTISKT hade ALLA ingredienser hemma! Vad ger ni mig för det? Enbär? varför har man det egentligen? ...och hur många husmorspoäng ger ni mig för det? Det är annat det än när man var student och skulle äta pasta rosso och inte ens hade ketchup i kylskåpet. ELLER pasta... Min morbror brukade öppna mitt kylskåp när han var på besök och skratta åt mig :) Eller testa ekot kanske... Nästa gång du kommer, på oväntat besök eller så, kära morbror, kan du få villskavspanna MED både enbär och lingonsylt. Hemgjord!
1 kommentar:
Jag hade Pasta, ketchup och tonfisk tom! ;) den du! ahahha, men så sant.. kylskåpet ekar bra mycket!
Skicka en kommentar