Ingredienser:
- 2 dl havregryn
- 5 dl siktat dinkelmjöl
- 1 dl linfrön
- 1 dl russin eller hackade torkade aprikoser (om man vill, jag har inte alltid det i)
- 1 dl hackade hasselnötter (kan uteslutas även det, har haft i solrosfrön någon gång istället)
- 2 tsk bikarbonat
- 2 nypor havssalt
- 4 dl naturell yoghurt eller filmjölk
- 1 rivet äpple
- 2 msk flytande honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner yoghurt/fil, rivet äpple och honung och blanda ordentligt. Häll i en ordentligt smord brödform och grädda längst ner i ugnen ca 1 timme och 20 min. Viktigt att grädda länge eftersom det annars lätt blir kladdigt inuti. Att det blir brunt på ytan är bara gott då det gör brödet extra knaprigt! Kontrollera med en sticka på slutet av gräddningstiden. Bon appetit!
1 kommentar:
Den var enkel den... Måste testas någon gång när andan faller på... ;-)
Skicka en kommentar