2008-08-21

Jag blir gaaalen!

När går tvåårstrotset över??? Snälla, säg att det går över snart!! Jag blir tokig på min tvåochetthalvtåring som verkar ha fått en stor dos av denna åkomma. Kanske fick han brorsans del också då jag inte kan minnas att det var så farligt förra gången. Det är skrik och gnäll för jämnan, "dumma dig" och krav på än det ena och än det andra. När man ger efter för vissa av kraven, t.ex en macka till, då har han redan ångrat sig och slänger den på golvet.... Försöker få bort blöjan också men han blir aldrig så arg som när man låter honom gå med rumpan bar. "Vill ha bööööööja!" skriker han och hämtar blöjan och försöker sätta på den själv. Pottan blänger han bara ilsket på, likaså toasitsen. I affären ska han "gå läll" och river ner saker från hyllorna när jag vänder ryggen till. Vid maten är det "kan läll" för hela slanten, vare sig det gäller att hälla upp mjölk eller bre smör på mackan. Något universalknep, någon, för att behålla förståndet??? Tack och lov börjar han dagis på måndag, så mamman får lite frist och ungen jämnåriga att leka med!

Igår fyllde Nicklas år (Var det 25, älskling?). Hade gjort en ganska god middag om jag får säga det själv. Till förrätt tunnbrödsnittar med Philadelphiaost (smaksatt med lite sourcream), salami och oliv till oss och med leverpastej och gurka till barnen. Till huvudrätt Paneng Gai (thailändsk kycklinggryta med röd curry) och ris och sen marängtårta till efterrätt. Det sistnämnda var ett fuskbygge men blev bra ändå! Hade färdigköpta marängbottnar och mellan första lagret bredde jag choklad - och hallonmousse (mix från Fresta) och över det vaniljglass. På med andra lagret och överst grädde blandat med hallon och hackad after eight och strössel överst. Bara godis med andra ord! Helt OK dock och den gick åt!!

Nu ska jag och Isaac åka in till bibblan. Har beställt Kajsa Ingemarssons "Lyckans hjul" och fick precis avisering om att den kommit. Bra, för min bok börjar ta slut!

6 kommentarer:

lissmiss sa...

jag kan låna isaac om du tar olivia ett par dar ;)

Anonym sa...

Hej! Såg att du liksom jag bor i Ludvika.. Kul att hitta på någon härifrån på nätet! Jag har också en son född -06 + 2 barn till..
Maila gärna mig om du vill lära känna fler härifrån.
/Anneli
polkagris72@hotmail.com

Anonym sa...

Lyckans hjul var en bra bok - läste ut den förra veckan här!

Du, den middagen var inte att leka med - sitter här och dregglar för fullt eftersom det lät så gott ut...

Inget skoj med trotsåldrar... Jag var själv ett "medelhemskt" barn enligt mina föräldrar. *S* Har tyvärr inga tips och råd att ge - jag är ju ännu ej begåvad med några små knytten.

Kram från fd grannen

♥ Pernill@ sa...

Ha Ha Ha drömma kan du ju..
för DET GÅR ALDRIG ÖVER
Det bara ändras....
Sen kommer sexåren...
Tonåren....

Anonym sa...

Hej igen!
TACK för att du mailade mig! Ska försöka besvara mailet nu i helgen..vi hörs! /Anneli

Anonym sa...

Finns inte så mycket att göra.. Bit ihop eller bryt ihop..